Vespa snor scooter aanschaffen

Er zijn gewone scooters en er zijn bijzondere scooters. Je kunt een scooter kiezen omdat je gewoon van A naar B wilt rijden, je kunt ook een scooter rijden om te genieten van elke rit. Met een Vespa snorfiets combineer je praktisch gebruik met een comfortabele rijervaring. Vespa staat al zeventig jaar aan de top met een breed assortiment aan Vespa snor– brom- en motorscooters en dat zal waarschijnlijk nog lang zo blijven.

 

Vespa snorren, brommen of racen

Hoewel de meeste Vespa scooter begrensd zijn op 25km/u of 45km/u zijn er ook motorscooters te koop, ook voor de Nederlandse markt. De huidige Vespa Primavera en de Vespa Sprint zijn naast snorfiets en bromfiets ook als motorfiets verkrijgbaar met een 125cc motorblok. Dat geeft aan hoe sterk en veelzijdig Vespa scooters zijn, je kunt overal rijden op de manier die het beste bij je past.

 

Vespa snorscooter

Een Vespa snorscooter mag maximaal 25km/u rijden. Standaard rijdt een Vespa snorscooter op het fietspad, wanneer er geen fietspad beschikbaar is mag je op de openbare weg rijden binnen de bebouwde kom. Een helm dragen is niet verplicht op een Vespa snorscooter, het mag uiteraard wel.

 

Vespa bromscooter

In tegenstelling tot de Vespa snorscooter mag je met de Vespa bromscooter 45km/u rijden. Je rijdt binnen de bebouwde kom op de openbare weg, daar buiten moet je op het fietspad rijden. Een helm dragen is altijd verplicht op een Vespa bromscooter, ook als je op het fietspad rijdt.

 

Vespa motorscooter

Afhankelijk van de cilinderinhoud van de Vespa motorscooter moet je in het bezit zijn van een rijbewijs A1 of A2. Je moet altijd een helm dragen. Je mag met Vespa motorscooters ook de snelweg op. Een 125cc model zoals de Vespa Sprint en Vespa Primavera halen pakweg honderd km/u.

 

Als je niet zoveel haast hebt en jouw omgeving heeft goede fietspaden kan de Vespa snorscooter de beste keuze zijn voor jou. Een Vespa bromscooter rijdt wat sneller maar je moet je wel begeven tussen het normale autoverkeer. Een Vespa motorscooter mag je alleen rijden met het juiste motorrijbewijs, een autorijbewijs of bromfietscertificaat is niet voldoende.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa-scooter-merk