Hotelsuk
Image default
Business / Transportation and Logistics

Parkeersensoren of achteruitrijcamera?

Veel automobilisten rijden ieder jaar wel eens parkeerschade. Parkeerschade is een van de grootste ergernis van automobilisten terwijl het heel gemakkelijk te voorkomen is. Tegenwoordig worden er auto’s geproduceerd waar standaard een achteruitrijcamera en parkeersensoren zijn inbegrepen. In veel oudere auto’s is dit niet het geval maar gelukkig zijn er wel losse hulpmiddelen te koop die je zelf kan monteren om je te helpen bij het inparkeren. Een achteruitrijcamera set bestaat uit een draadloze achteruitrijcamera en een monitor die je zelf kan installeren in je auto om je te helpen beter in te parkeren. Ook kan je parkeersensoren installeren op je auto, hierbij hoor je geluiden als er een object achter je auto in de buurt is. Hieronder vindt je een aantal criteria die het afwegen waard zijn om te kiezen welk hulpmiddel je kan gebruiken.

Als je krap bij kas zit dan is de keuze tussen parkeersensoren en achteruitrijcamera’s snel gemaakt. Parkeersensoren zijn namelijk een stuk goedkoper dan achteruitrijcamera’s. Tegenwoordig komen er wel steeds goedkopere camera’s op de markt, dus misschien kan je een tweede hands camera kopen voor hetzelfde geld als een set parkeersensoren.

Als het gaat om het installeren van de hulpmiddelen maakt het niet uit. Beide hulpmiddelen worden bijna op dezelfde manier geïnstalleerd waardoor er dus weinig verschil tussen zit. Parkeersensoren zijn beter geschikt voor auto’s dan achteruitrijcamera’s. De hoek die je niet kan zien is bij auto’s namelijk niet onwijs groot en daarom zullen sensoren beter van pas komen. Toch kan dat beeld net wat extra informatie geven, en dit is zeker het geval voor bussen, campers en caravans. Hier komt een achteruitrijcamera veel beter tot zijn recht. Dit kom omdat de hoek die je hier niet kan zijn bij dit soort auto’s veel groter is waardoor je een groter voordeel hebt van een achteruitrijcamera dan bij parkeersensoren.

https://www.vanzwitserland.nl/

Related Posts

Onmisbaar voor op de werkvloer

Uw APK laten uitvoeren in Duiven

Rijbewijs halen met Uniek