Je rijbewijs gehaald bij Rijschool Delft en dan?

Je rijbewijs gehaald bij Rijschool Delft en dan?

 

Ben je net vers geslaagd en ga je de weg op, dan heb je een ander soort rijbewijs, namelijk een beginnersrijbewijs. Je mag dan gewoon alle wegen op en kunt overal rijden, maar er zijn een paar dingen die je erover moet weten.

 

Het beginnersrijbewijs blijf je de eerste vijf jaar op de weg zeker houden. Als je vanaf je 17e al een bestuurder bent dan zelfs de eerste 7 jaar.

 

Mocht je in deze periode een verkeersovertreding maken dan weegt dat zwaarder. Je krijgt er een strafpunt voor op je rijbewijs. Na twee strafpunten wordt er een melding gemaakt bij het CBR. Dat heeft dan verschillende gevolgen.

 

Het beginnersrijbewijs zorgt ervoor dat de beginnende rijder in de eerste periode extra goed oplet op de weg en voorzichtig start met rijden.

 

Regels met het beginnersrijbewijs bij Rijles Delft.

 

 

 

 

 

Je weet al dat je met dit rijbewijs extra voorzichtig moet rijden, maar dat is nog niet alles. Het is ook belangrijk dat je met maar heel weinig alcohol op de weg op mag. Ga je met te veel alcohol rijden en krijg je een controle dan heb je een probleem.

 

Het kan ook zo zijn dat je te veel strafpunten krijgt en weer terugkomt bij Rijles Delft om opnieuw rijlessen te volgen. Of dit nou is waar je op zit te wachten is maar de vraag. Wij heten je in ieder geval altijd van harte welkom bij Rijschool Delft.

Wacht niet te lang met het halen van je rijbewijs

 

 

http://drivercompany.nl/rijschool-delft/