Hotelsuk
Image default
Business / Transportation and Logistics

Geld besparen op je boodschappen

Voor veel mensen is het een belangrijk doel in het leven om zo veel mogelijk geld te verdienen. Ze hopen met meer geld, maar geld over te houden voor leuke dingen of spullen waardoor ze gelukkiger worden. Of deze logica ook echt opgaat, laten we even in het midden. Het punt dat we willen aankaarten is dat je niet alleen meer geld voor leuke dingen kunt overhouden door meer te gaan verdienen. Meer verdienen op de korte termijn is zeer moeilijk, tenzij je een hele lieve salarisverwerking of loonservice hebt die na een belletje wat extra geld overmaken. Makkelijker is het om geld te besparen, waardoor je meer geld overhoudt. Vandaag geven we daar twee tips voor.

 

Voordat je gaat winkelen: plan je maaltijden

Als je je supermarktrekening wilt verlagen, is vooruitplannen de enige manier om dat te doen. Begin klein door je maaltijden één keer per week te plannen. In plaats van het vinden van recepten en het zoeken naar deals, adviseert Joanie Demer, medeoprichter van een couponing-site, een menu rond de verkoop en kortingsbonnen die er al zijn. Demer schat dat klanten door slechts een uur per week coupons te sparen, wel tweehonderd euro per maand kunnen besparen. Het maken van een lijst helpt impulsaankopen te verminderen, je reizen naar de supermarkt te beperken en je uiteindelijk op schema te houden met je budget.

 

In de winkel: strategisch winkelen

Wees selectief over wat je koopt: ga voor generieke producten in plaats van merknamen en koop alleen biologische producten die het meest vergankelijk zijn. Zodra je een winkel binnengaat, zoek je naar de kortingsbonnen en de nieuwste deals. Annette Economides, coauteur van een boek over geld besparen, adviseert om artikelen in bulk te kopen en de kortingsprijs vast te zetten door zowel je voorraadkast als je vriezer op voorraad te houden. Maar zorg ervoor dat je de “omloopsnelheid” van je gezin kent, of hoe snel u elk product gebruikt, zodat er niets over de datum gaat. Amerikanen verliezen naar schatting 371 dollar per jaar dankzij voedselverspilling, vooral groenten.