Hotelsuk
Image default
Business / Transportation and Logistics

Brommer olie kopen

Als je brommer olie koopt is het je wellicht opgevallen dat er vaak een aanduiding staat zoals 15W-50 of een ander getal. Dat betreft multigrade brommer olie, ofwel een combinatie van meerdere soorten brommer olie die onder andere temperaturen een andere dikte hebben. Welk type brommer olie heb je nodig onder welke omstandigheden?

 

Viscositeit van de brommer olie

De viscositeit van de brommer olie betekent eigenlijk gewoon de dikte van de olie onder een bepaalde temperatuur. Wanneer de waarde erg laag is zal de brommer olie geschikt zijn voor lage temperaturen, wanneer de waarde juist heel hoog is zal de olie de juiste dikte hebben bij hogere temperaturen. Omdat in Nederland de temperaturen nogal eens verschillen is het daarom makkelijk om brommer olie te gebruiken die onder verschillende omstandigheden toch de juiste dikte heeft.

 

Lees de handleiding van jouw brommer

Nu je weet dat een multigrade onder meerdere omstandigheden zich kan “aanpassen” zou je denken dat een waarde van heel laag naar heel hoog automatisch de beste brommer olie is. Toch is dat niet het geval. Elke brommer fabrikant geeft een specifieke soort brommer olie aan in de handleiding. Elke motor is dus gemaakt voor een specifiek type brommer olie. Je kunt daar van afwijken om bepaalde resultaten uit jouw motorblok te halen, maar dat is niet altijd bevorderlijk voor de levensduur van de motor. Mocht je niet zeker weten welk soort olie past bij jouw scooter kun je navraag doen bij de leverancier van jouw scooter.

 

Het type is erg belangrijk

Je mag wel stellen dat het juiste type brommer olie van groter belang is dan het merk. De meeste soorten brommer olie die je in Nederland kunt kopen zijn van goede kwaliteit, al reageert niet elke motor exact hetzelfde op elk merk olie. Wisselen van merk en type is niet aan te raden, houd bij voorkeur vast aan dezelfde brommer olie tenzij je problemen krijgt aan de motor.

http://www.e46.nl/verkeer/scooter-olie-kopen-online/